2008. július 20., vasárnap

Love Parade 2008 Dortmund

Rekord mennyiségű emberrel: 1,6 millióan voltak összesen a nap folyamán... köztük én is... délután 2től 11ig :) (bár már a vonatút is vicces volt 12.30tól... csupa "partyarc"... feküdtek a fenti csomagtartón, mellettünk vettek be valami tablettát... szóval megért volna egy szociólógiai esettanulmányt)

azt hiszem a következő képek magukért beszélnek... de akinek nem elég és tud németül:
http://loveparade.dortmund.de/index.php?smi=9.0&nid=24

Rengeteg kamion... soksok vállalkozó szellemű ember, pl egy aki megmászta a villanyoszlopot:
Mivel időnként szép zivatar söpört végig a városon, túl azon, hogy minden(ki) elázott, ilyen mocsár lett a vidék... el lehet képzelni az én cipőmet, meg nadrágomat is... remélem túlélik :)
Íme egy saját készítésű videó az este hangulatáról:







Amerre a szem ellátott csak embertömeg volt...
egész napos tömegben már nekem is emberundorom lett estére... ami azért volt baj, mert a hazaút kalandos volt... mivel ez a soksok ember mind haza szeretett volna jutni... ha nem is egyszerrre, de így is elképzelhetetlen mennyiségű ember gyűlt össze a vonathoz... 3 kordonsoron kellett átjutni, amit mind3 helyen rendőrök őriztek. Persze a kordonok előtt tülekedő, nyomó embertömeg... röpke 2 óra után sikerült eljutni a célig, a vonathoz, azzal még másfél óra és elértünk Düsseldorfba... hulla fáradtan, emberiszonytól, füstiszonytól szenvedve (túl sokan cigiztek a tömegben).

Szóval a visszajutás egy rémálom volt, de azt leszámítva örülök, hogy elmentem egykét Henkeles gyakornok társaságában, mert asszem ez egy once-in-a-lifetime dolog volt.

Munka

Ez a pillanat is elérkezett... dolgozom. Egyelőre még csak ismerkedem a szoftverekkel, programokkal, amikkel majd dolgozni kell. Gigantikus excel táblákat, jelentéseket nézegetek, adatokat szedek ki belőle analízisekhez.
Most viszonylag nyugi van, mert 2 hétig minden főnök nyaral.

A többi gyakornokot még annyira nem ismerem, remélem majd lesznek jó barátaim... egyelőre 1 van:
őt ajándékba kaptam a banktól, ahol bankszámlát nyitottam.

A Henkelnél a folyosónkon van ingyen kávé/ forrócsoki és ebédkor pedig vagy "menza" menü vagy egyebet is lehet enni (büféjelleggel lehet választani mindenből egy kicsit/ akármennyit), és 1000 g felett kell plusszba fizetni... mivel tányérostul számít, ezért 1 kg az semmi... én eddig menüt ettem, általában nem rossz. (Leves az sajna nincs.)

Van a cég területén egy HenkelShop, ahol 10% kedvezménnyel tudunk vásárolni, illetve minden hónapban 9 eurót lehet levásárolni, mint dolgozói juttatás.

Szóval a céges körülmények kifejezetten jók, a szállásom annyira nem jó, nem érzem hogy valaha is otthonomnak tudnám érezni, mint Rotterdamban :( mind1, majdcsak lesz valahogy.

Az idő errefelé meglehetősen pocsék, és a többiek állítása szerint ilyen is volt egész nyáron: hideg, esős... max 22 fok van, és akkor az nagyon jó, és esetleg pár óráig süt a nap, majd esik...

2008. július 17., csütörtök

A helyi sör

Munka után jó német szokás elmenni egy Brewerei-ba sörözni... a helyi sört inni.
Rendelni nem kell, ezt hozzák autómatikusan :)
Sőt ha nincs a pohár tetején az alátét ha már kevés van a pohárban (2.5 dl), akkor autómatikusan hozzák a következőt!!!!
Szóval erre figyelni kell ;)

Henkel KGaA Germany.... a főhadiszállás

ez mind A CÉG....
meg a dolgozók ;)

2008. július 15., kedd

Düsseldorf 2008 júli 14

Megérkeztem... elvileg dec 31ig leszek kontrolling gyakornok a Henkelnél.
Még minden nagyon új, nézek mint ROZI a moziban :) de remélem hamar belejövök, mint Samuka az ugatásba.

Pictures are coming soon....... :)