2009. február 28., szombat

Télűző Karnevál

Itt a karnevál komoly dolog... MINDENKI beöltözik valami vicces jelmezbe (külön jelmezboltok is vannak) és csak néhány külföldi marad normális... :) Egyébként ez csak Németország ebben a régiójában van, máshol nincs. A karnevál még előző év őszén kezdődik, aztán most az utolsó 4 nap a nagy party.

Csütörtök (febr. 19) az első bolond nap. Ez a "nők napja", úgyhogy ilyenkor le lehet vágni a férfiak nyakkendőét (bizonyos változat szerint egy pusziért cserébe)... én is vágtam, bár én sajnáltam a nyakkendőket, úgyhogy én csak már "megkezdetett folytattam" (persze ilyenkor direkt gagyit viselnek a férfiak)...
Csütörtökön a munkahelyeken sincs igazán komoly munka, 11:11-kor fánkot ettünk a nagyfőnök titkárnőjénél :) Egyébként itt a fánk a karneváli étel (sörrel).

Pénteken itt Düsseldorfban buliztunk, jöttek a régi gyakornokok is, úgyhogy volt nagy társaság.

Szombat este Kölnbe mentünk, ott a leghíresebb, legnagyobb a karnevál. Itt még több ember volt, még viccesebb, még őrültebb stb... ez egy metrómegálló hajnali fél 2-kor:



István nem öltözött be, de én csináltam magamnak varázslókalapot hajjal, meg csillagokat egy sálra:Hétfő (febr. 23.) pedig munkaszüneti nap, rosenmontag. Ilyenkor Parádé van: traktorokon vontatnak különböző szobrokat, építményeket, amikről csak úgy röpül a sok jó... cukorka, csoki, gumikacsa... az emeberek pedig az egésznapos szórógatás után nagy szatyor cuccal térnek haza. Külön taktikát vetnek be, hogy hogyan legyen nekik több: van aki esernyőt fordit ki, van, aki kalapot tart, van aki babakocsit visz... minden korosztály reprezentálja magát a csecsemőtől a járókeretes néniig, természetesen mindenki beöltözve... dinoszaurusznak, sárkánynak, szivárványos parókával... szóval egy élmény :)
Düsseldorfban kb 2 óra egy helyben a menet, Kölnben 5-6!!! Na de iszonyatos tömeg is van. Mi közel a lakásunkhoz a végefelé álltunk a menetnek, így élvezhető mennyiségű ember volt, láttunk is rendesen és gyűjtögetni is lehetett :)
Mi csak szolidan ennyit gyűjtöttünk: (hozzá tartozik, hogy nem is szeretjük a sok cukorkát)


Ez pedig egy videó a düsseldorfi parádéról:



Aztán pedig fényképek a parádéról...

Rosenmontag, február 23.
















Vacsorák...


Egyik nap hivatalos voltam egy cseh vacsorára....
Tegnap meg én hívtam vissza a francia barátainkat egy csirkepaprikásra :)
Mind2 jól sikerült ;)

2009. február 15., vasárnap

Programok

Egy esti séta...
Francia vacsora (február 6.): raclette, csokis cornflakes... hmmm nagyon finom volt!!!

na meg koktél...

Ezen a hétvégén pedig 1 éjszakára vendégeink voltak :)

Düsseldorf v2.0

Februártól június végéig újra élvezhetem a düsseldorfi gyakornokságot, de ezúttal a fenti képen látható fiatalember társaságában.

A lakás szuper, minden van benne, jó helyen van és még olcsó is.
Szóval a háló:
A konyha (a háttérben látható fiatalember megegyezik az 1. képen láthatóval):


Nappali:
"Dolgozó"sarok: