2008. december 11., csütörtök

Christmas Market, Factory Tour


Decemberben a németek kedvelt esti időtöltése a Christmas Marketeken való tömeges nézelődés... tegnap határozottan olyan érzésem volt, mintha egész Düsseldorf összegyűlt volna a város 5 pontján felépített rengeteg bódé körül... különösképpen nagy volt a torlódás a bárminemű kaját, illetve forraltbort ársítók körül... ott szabályosan át kellett verekedni a tömegen. Egyébként tényleg jó illatok áradoznak mindenhonnan... alapvetően tipikus német ételek vannak: bratwurst (virsli-kolbász), currywurst, spätzle (nokedli, sztrapacska), tócsni stb. Utóbbit én is megkóstoltam... finom volt, bár itt eredetileg almaszósszal!!! eszik... én az egyiket (mert 3asával árulták) hazahoztam és magyarosan tejföllel, sajttal ettem... na úgy volt az igazi.
Hozzá jól csúszott a forraltbor :)

Ezenkívül csupa haszontalan dolgot árulnak a Christmas Marketen... csecse-becse, kacat, fajáték, dísz... de a hangulata az jó (leszámítva a rengeteg embert)... szól a zene, megcsapnak a finom illatok, minden szépen fel van díszítve... szóval szép.

A múlt héten egyik nap egy Factory Tour-on is részt vettem. Körbevittek a Henkel gyár egész hatalmas területén, közben pedig "idegenvezetés" is volt... minden, amit a Henkelről, Persilről tudni kell... meg felmentünk az egyik épület tetejére, ahonnan Kölnig el lehetett látni!! na és persze a szél jól fújta a Persil- meg kitudjamilyen szagot mindenfelé :) Ennek a túrának a hatására ma elzarándokoltunk a terület teljesen másik végén levő kajáldába, ahol "csodálatos" (valójában elég borzasztó) festmények lógnak a falon... de közben jót beszélgettünk, levegőztünk a kitudjamilyen szagok között... :)

Magyar vacsora

Ezeknek a kedves gyakornoktársaknak abban a megtiszteltetésben lehetett részük, hogy magyar vacsorát főztem nekik...
A menü a következőkből állt:
Előételnek töltött tojás volt (itt készül):

Aztán csirkepaprikás (Ágnes asszony a konyhában 2):

A desszert pedig flambírozott sült banán volt csokiöntettel:

Nem volt életem legjobb főztje, de a desszert az jó volt nagyon :)

Vajon ki lesz a következő szerencsés, aki hasonló vacsorát kap?! :D

2008. december 6., szombat

CEMS Career Forum - Paris, November 28-30

A karrier fórum rettentő hasznos, termékbegyűjtő eseményei mellett azért Párizs szép városára is szakítottam időt... és rengeteget sétáltam...



Sőt még múzeumban is voltam: Orangierie: Monet: Vízililiomok

Musée Quai Branly: afrikai, ázsiai, amerikai, óceániai hatalmas gyűjtemény,
nagyon érdekes, nem a szokásos művészet... még zeneszoba is volt :)
Nagyon tetszett!!

Ó Champs Elysées...
na és persze a hideg elől néha bevásárlóközpontokba is bemenekültem :)



ide azért nem mentem be...:
Hamar eltelt a hétvége és jöttek a dolgos hétköznapok :)

2008. november 23., vasárnap

helyzetjelentés...



Betemetett a nagy hó erdőt, mezőt, rétet,
minden mint a NagyApó bajsza hófehér lett,
minden mint a NagyAnyó haja hófehér lett,
csak a fekete rigó maradt feketének...

2008. november 22., szombat

meghívás egy kínai vacsorára... november 20.


Csütörtökön a kínai gyakornoklány vacsorát csinált... nagggyyon finom volt!!! 4 fogás volt, és igazi Kínából hozott pálcikával ettünk... az édesség az fura volt, az íztelen, átlátszó, azonosíthatatlan állagú bogyó volt (zacskóján az állt, hogy 0,001 kalória...) na mind1, azt leszámítva parádés volt.

2008. november 11., kedd

Opera, november 8.



Drága egyetemünk gondoskodik arról, hogy ne unatkozzak...
de néha azért belefér egy kis szórakozás... szombaton voltam a düsseldorfi Operában!! Mozart: la finta giardiniera avagy Die Gärtnerin aus Liebe avagy Az álruhás kertészlány c. operáját láttam és nagyon tetszett!! Szuper helyen ültem, szuper volt a zene, a díszlet, az énekesek, minden :)
Szóval ez hozott egy kis örömöt az itteni pillanatnyilag mélyhullámban levő életembe :)

Persze a cég mindenhol ott van... az Operában is hatalmas Persil hirdetés volt a folyosón, hogy attól szép fehér a balerinák ruhája :)

2008. október 19., vasárnap

nehogy elfelejtsetek......




Már olyan régen írtam, hogy muszáj... csak sajnos nem történt velem semmi izgi... mondjuk a munkát még mindig szeretem :) nemúgy mint a hétvégéket, amikor ugyan sokáig alhatok (és ez jó), de az egyetemi kötelességeimet kell teljesítenem és irogatnom a 30 oldalas beadandót (szimpla sorközzel) :(
Persze azért a péntek még szent és sérthetetlen. Most pénteken egy Thai vendéglőben voltam itteni spanyolajkú cserediákokkal. Jól éreztem magam, csak kicsit csípős volt a kaja...
Sajnos arról nincs kép, de van a múltheti Racelette-ről, meg az eheti Brokkolis-tejszínes csirkémről :)

na és az uccsó kép... csak hogy el ne felejtsetek Fiúk! :)

2008. augusztus 31., vasárnap

Kaiserswerth, aug 31.

Ezen a hétvégén igazi nyári idő volt! Így szombaton egy parkban rekreálódtam az egész heti meló után, vasárnap pedig Kaiserswerth-be mentem egy ausztrál lány társaságában. Ez Düsseldorf egyik városrésze, ahol Barbarossa Frigyes kastélyának romjai találhatók... na meg a városrész is hangulatos :)




Egy szép templom Kaiserswerth-ben:


Volksgarten, aug. 30

Egy újabb a rengeteg gyönyörű park közül...

A játszótér se semmi :)


2008. augusztus 26., kedd

Parlament és K21... aug 24.

Minden vasárnap ingyen látogatható az Észak-Rajna Vesztfália tartományi parlament. Ez németország legnagyobb tartománya, úgyhogy ez a legnépesebb tartományi parlament is kb 170 fővel. Elvileg minden csak németül van (prospektusok, idegenvezetés), de mivel nem volt senki más rajtam kívül, ezért nekem tört angolsággal elmesélt egy-két dolgot az idegenvezető... aztán bóklásztam egy kicsit még bent :)




Majd pedig a K21 múzeumba mentem el, ami a 21. századi művészek alkotásainak ad otthont... hát mit mondjak érdekes alkotások ("szobrok", "festmények", fényképek, egyéb kompozíciók voltak ott...) de maga az épület nagyon tetszett: üvegkupolás és amúgy is érdekes szerkezetű :)


2008. augusztus 21., csütörtök

István...

A világítós padok... neoncsőből, ami jó, mert meleg, csak a bogarak is szeretik... :(


Egy jó fotós csodákra képes... még az én hozott anyagomból is ;)

Csak hogy írjak is valamit: finom volt a pizza, jó volt a film, jó volt a társaság :) rövid volt a hétvége...

István...

Egy újabb gyönyörű park:
Japán kert:




István... aug 13-18

Ne etesd a kacsát, mert feldobja a talpát...


Benrath kastély parkja:

A K21 múzeum előtt: